Sammenhold og kærlighed til a’ haw

Hos Thorupstrand Fiskehus bliver du altid modtaget med smil og højt humør. Vi er stolte af vores lille sted, og står altid klar til at servere verdens bedste fiskefrikadeller, og fisk så frisk, at du tror det er løw’n. Kom ind og hils på, og se dagens udvalg af lækkerier i butikken. Vi glæder os til at hilse på dig.

Mød holdet

 Janni

Den ene forpagter

Smiler, og taler en tand for meget, i forhold til, at hun er vaskeægte nordjyde. Kan kendes på den karakteristiske næse og de hurtige skridt. Ofte at finde bag disken.

Janet

Den anden forpagter

Kvinden der styrer køkkenet. Kvart Russer. Mental coach i FIF Håndbold. Friture-skills fra en anden verden. Lokalpatriot udover det sædvanlige.  

 Kristina

Kommunikation & altmulig-kvinde 

Mad-nørd. Hende der kan det der med “computere”. Har en frygtelig sort humor, og tager madbilleder der får dig til at savle. Oftest at finde i baren.  

 Dorte og Lilli

Fiskedamer

Okay, det er en havkat Lilli holder og ikke Dorte. Men vi har ikke kunne fange Dorte til et foto endnu.
De to er en dynamisk duo. Indbegrebet af “at komme fra haw’a”. Forlader kun Thorupstrand for at køre på genbrugspladsen. Skærer fisk i et tempo som får voksne mænd til at græde.

Mød fiskerne

Thorupstrand blev allemandseje, da første sæson af TV2’s programserie ‘Gutterne på Kutterne’ løb over skærmen i 2015. Her mødte vi for første gang de gæve gutter og deres kuttere. Vi er så heldige at arbejde sammen med dem dagligt, når de fanger fisk til os. Hvis der er nogen der knokler for vores lille samfund, så er det dem. Her får I lige historien om et par stykker af dem:  

Kristian

HM 33

Kristian fisker sammen med sin far, Karsten. Han er adopteret fra Srilanka og har hjemme i Thorupstrand, hvor han bor i sin bedstemors tidligere hus.

Kristian blev udlært klejnsmed i 2009. Men i krisen var der ikke meget job at få, og derfor tog han hyre på sin fars båd. Kristian elsker frihedsfølelsen og solopgangen, når garnet trækkes op af vandet.

Jan

HM 93

Jan har altid boet i Thorupstrand, og nu bor han i sit fødehjem. Da Jan var 10 år, omkom hans far ved et forlis under fiskeri. Jan fører sin fars erhverv videre, og sammen med sin lillebror, Jonny, fisker han på båden Liv, som er opkaldt efter deres forældre, som hed Lis og Verner.

Mange af fiskerne i Thorupstrand har kælenavne, og da Jan er en stærk karl, blev hans Brutalis, på trods af, at han er en virkelig flink fyr. 

Jesper

HM 90

Jesper har fisket hele sit liv, og har svært ved at forestille sig en anden levevej. Han har hevet sin løn om af havet siden han var 16 år gammel. HM90 som Jesper fisker fra, bærer også navnet EM Olsen 1. EM står for Elly og Marinus, som var Jespers farmor og farfar. Med sig ombord har sin faste makker, lillebror Bo på 30, og de har efterhånden fisket sammen i 10 år. Selvom bølgerne ofte går højt til havs, så bliver de aldrig uvenner. 

 

Karsten

HM 33

Karsten er ud af en fiskerfamilie, som har fisket så længe de kan huske tilbage. Nu er hans søn Kristian også blevet fisker, og de fisker i dag sammen fra HM70 Kikani.

Karsten, Kristian og co. fisker kun med garn. Det er mest økonomisk at fiske efter højværdi arter såsom torsk, havtasker og stenbidere, frem for rødspætter med snurrevod vurderer Karsten.

Åbningstider

OBS: LUKKET SØNDAG D. 25/9
Pga. personaleudflugt 🙂


Åbningstider indtil d. 13. okt.

Søndag til torsdag: 11-16

Fredag og lørdag: 11-19

Efterårsferien fra d. 14. – 23. okt. 

Alle dage: 11 – 19

Sidste åbningsdag i sæsonen

Søndag d. 23. okt.

Kontakt os

MAIL
thorupstrandfiskehus@gmail.com

OBS: Vi er altså ikke altid de hurtigste til at få tjekket mails, da vi oftest står og laver mad eller snakker med gæster 🙂 Så skal du bestille mad, fisk eller have hurtigt svar så ring til os.

TELEFON
(+45) 50 46 90 81

ADRESSE
Thorupstrandvej 329
9690 Fjerritslev

SMILEY RAPPORT
Find den her